Γιατί χρειάζεστε ένα eShop για την επιχείρησή σας το 2022;
Σήμερα, το 2022, είναι όχι μόνο δυνατό αλλά συχνά προτιμότερο να κάνουμε σχεδόν τα πάντα (εργασία, ψώνια, ψυχαγωγία κ.λπ.) μέσω διαδικτυακών πλατφορμών ή του Διαδικτύου γενικότερα. Είναι λοιπόν απαράδεκτο μια εταιρεία να μην έχει δικό της eshop ή ιστοσελίδα.

Ως προγραμματιστής ιστοσελίδων, που έρχονται σε καθημερινή επαφή με παλιούς και νέους επιχειρηματίες, ακούμε συχνά τις ακόλουθες ερωτήσεις:

“Γιατί χρειάζομαι ένα eShop για την επιχείρησή μου;”

“Τι πλεονεκτήματα θα προσφέρει στην εταιρεία μου ένα eShop;”

Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να γράψουμε ένα άρθρο για τα οφέλη που μπορεί να έχει μια επιχείρηση μέσω ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

Τα πλεονεκτήματα ενός eShop
Την τελευταία δεκαετία, το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει εξελιχθεί τρομερά και ανταγωνίζεται έντονα τα φυσικά καταστήματα στις αγορές και τις πωλήσεις.

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στα χέρια ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης. Με τη σωστή χρήση και με τη χρήση όλων των λειτουργιών του μπορεί να προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα. Αυτό θα ενισχύσει βαθιά την προωθούμενη εταιρεία και έτσι θα εδραιώσει τη θέση της στη νέα γενιά εμπορίου.

Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια εύκολη αγορά χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίσει την κίνηση στους δρόμους, τον καιρό, την πολυκοσμία και τις ουρές στα καταστήματα;

24ωρη εξυπηρέτηση πελατών

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα ενός eShop σε σύγκριση με ένα φυσικό κατάστημα, είναι ότι δεν έχει ωράριο λειτουργίας. Οι πελάτες μπορούν εύκολα και γρήγορα να αγοράσουν προϊόντα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμούν.

Πολλοί άνθρωποι εργάζονται περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα και δεν είναι ασυνήθιστο να βρουν τον εαυτό τους χωρίς χρόνο για αναψυχή και ψώνια. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπως αυτές όπου οι σύγχρονοι άνθρωποι πρέπει να καταφύγουν σε διαδικτυακές αγορές μόνο λόγω της έλλειψης ελεύθερου χρόνου. Τα eshop είναι συχνά η μόνη λύση για να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη καθώς και άλλα προϊόντα που μπορεί να θέλουν ή να χρειάζονται.

24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, το eShop σας θα παραμείνει ανοιχτό και διαθέσιμο για κάθε πελάτη που ενδιαφέρεται να αγοράσει τα προϊόντα σας. Δίνεται στους καταναλωτές η δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους απρόσκοπτα και άμεσα χωρίς να περιορίζονται από χρονικά πλαίσια.

Παγκόσμια πελατεία

Με ένα eshop, μπορείτε να στοχεύσετε ένα διευρυμένο πελατολόγιο ανεξάρτητα από γεωγραφικές παραμέτρους. Σε ένα συμβατικό φυσικό κατάστημα οι πελάτες προέρχονται από την αντίστοιχη περιοχή στην οποία βρίσκεται το κατάστημα. Δημιουργώντας ένα eShop για την επιχείρησή σας, αυτό δεν θα είναι πλέον πρόβλημα για εσάς.

Έχετε την ευκαιρία να προωθήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας παγκοσμίως και η επιτυχία σας δεν εξαρτάται από γεωγραφικά κριτήρια και περιορισμούς. Με τη σωστή ανάπτυξη και διαφήμιση του δικού σας ηλεκτρονικού καταστήματος, σας δίνεται η ευκαιρία να κερδίσετε πελάτες από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Ο χρόνος και η απόσταση δεν θα περιορίζουν πλέον τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Προώθηση και παρουσίαση προϊόντων

Η πλειοψηφία των καταναλωτών σήμερα ενημερώνεται για τη διαθεσιμότητα προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου, ακόμα κι αν σκοπεύει να κάνει μια αγορά μέσω φυσικού καταστήματος.

Φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι για μια εταιρεία να μπορεί να παρουσιάζει τα προϊόντα της online. Ένα eShop θα παρέχει στο κοινό μια ενημερωμένη λίστα προϊόντων καθημερινά, ώστε να μπορεί να επιλέξει αν θα επισκεφτεί ένα φυσικό κατάστημα ή όχι. Ταυτόχρονα παρέχει στους υποψήφιους πελάτες τη δυνατότητα να αγοράσουν απευθείας διαδικτυακά το προϊόν που επιθυμούν.

Εύκολη διαδικασία αγορών

Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια εύκολη αγορά χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίσει την κίνηση στους δρόμους, τον καιρό, την πολυκοσμία και τις ουρές στα καταστήματα; Η απάντηση είναι προφανής σε όποιον έχει κάνει ποτέ μια αγορά μέσω Διαδικτύου. Αυτό είναι τελικά ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των eShops που επιτρέπουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο να ανθίσει μέσω σύγχρονων και φιλικών προς τον χρήστη πλατφορμών.

Ο καταναλωτής του 2022 στην απίστευτα γρήγορο ρυθμό της καθημερινότητάς του θα επιλέξει αναμφίβολα το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η έρευνα δείχνει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η μεγαλύτερη τάση και ανάγκη της εποχής μας.

Άνετη, άμεση, βολική και χωρίς καμία πίεση, η αγορά και η πώληση μέσω eShop είναι η λύση που περίμεναν χιλιάδες καταναλωτές και επιχειρήσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να προσελκύσετε τους πελάτες σας στο διαδίκτυο είναι απλώς να δημιουργήσετε ένα φιλικό προς τον χρήστη, γρήγορο και λειτουργικό ηλεκτρονικό κατάστημα για την εταιρεία σας.

Διαφήμιση / Social Media

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους απόκτησης επισκεψιμότητας και αύξησης των πωλήσεων είναι η διαφήμιση. Δεν αρκεί πλέον μόνο να έχετε ένα eShop, πρέπει να εκμεταλλευτείτε όλα τα εργαλεία που σας παρέχουν τα ψηφιακά μέσα. Το 2022 ένα eShop χωρίς την κατάλληλη διαφήμιση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα είναι αναποτελεσματικό και αντιπαραγωγικό.

Με τις προωθήσεις που βασίζονται στα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, είναι δυνατό να προσεγγίσετε νέους καταναλωτές και πελάτες. Ανάλογα με το τι προσφέρετε στη σφαίρα των διαδικτυακών αγορών, μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικές καμπάνιες με στόχο την αύξηση της πελατειακής σας βάσης. Ταυτόχρονα, μέσα από πλατφόρμες που αναλύουν τις κινήσεις και τη συμπεριφορά των επισκεπτών του eShop σας μπορείτε να ορίσετε ένα κοινό στόχο και να δημιουργήσετε συγκεκριμένες καμπάνιες μάρκετινγκ. Με βάση τις προτιμήσεις των πελατών σας, μπορείτε να προγραμματίσετε μελλοντικές εκπτωτικές προσφορές, συνδυασμούς προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές, κωδικούς κουπονιών και άλλες εκπτώσεις.

Ένας ακόμη λόγος που κάθε επιχείρηση χρειάζεται ένα eShop είναι ότι μέσω αυτού μπορείτε να βελτιώσετε και να πετύχετε πιο εύκολα την επιτυχημένη διαφήμιση της επωνυμίας και των προϊόντων σας. Σας δίνεται η ευκαιρία να προωθήσετε την εταιρεία σας μέσω των social media, στα οποία η πλειοψηφία των καταναλωτών σερφάρει καθημερινά. Είτε πρόκειται για Facebook, Instagram, LinkedIn ή Twitter, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορείτε να δημιουργήσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας, αφού μπορείτε να αλληλεπιδράτε άμεσα και να επικοινωνείτε μαζί τους. Μπορείτε να απαντήσετε γρήγορα σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις και να απαντήσετε στα σχόλιά τους δημιουργώντας μια άμεση γραμμή επικοινωνίας. Αυτή η διαθεσιμότητα και η προσέγγιση καταδεικνύουν την ειλικρίνεια και τη διαφάνεια, την οποία εκτιμούν οι καταναλωτές σε κάθε επιχείρηση.

 

Με λίγα λόγια

Δημιουργώντας το δικό σας eShop μπορείτε να ενισχύσετε άμεσα τα ποσοστά επιτυχίας της επιχείρησής σας και να αυξήσετε γεωμετρικά τις πωλήσεις της εταιρείας σας. Με ένα λειτουργικό και υψηλής ποιότητας eShop θα μπορείτε να ανταποκρίνεστε στις απαιτήσεις των πελατών σας ακόμα και να τις ξεπερνάτε. Θα είναι μια επένδυση που θα αναβαθμίσει την επιχείρησή σας και θα σας επιτρέψει να λειτουργήσετε με τους όρους του σημερινού κόσμου. Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει κατακτήσει εδώ και καιρό τον κλάδο των αγοραπωλησιών παγκοσμίως και ήρθε η ώρα να συμμετάσχετε στην τάση.