Με την άνοδο της χρήσης κινητών συσκευών. Και η αύξηση της δημοτικότητας των κινητών τηλεφώνων. θα ήταν λάθος εάν ο ιστότοπός σας δεν έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται και να προσαρμόζεται σε κινητές συσκευές και άλλες συσκευές.

Ένας γρήγορος τρόπος για να το κάνετε αυτό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε έναν αποκριτικό σχεδιασμό ιστότοπου. Είναι γρήγορο και εύκολο. Αλλά, τι είναι ένας ανταποκρινόμενος ιστότοπος (Responsive website); Πώς φαίνεται και/ή πώς είναι;

Σημείωση: Ένας αποκριτικός ιστότοπος (Responsive website) διαφέρει από έναν ιστότοπο φιλικό προς κινητά (Mobile Friendly Website).

Βασικά, ένας ιστότοπος φιλικός προς κινητά θα φαίνεται καλός σε κινητές συσκευές. Ωστόσο, ενδέχεται να έχει δυσλειτουργίες και να είναι πιο δύσκολη η πλοήγηση όταν προβάλλεται σε συσκευές με υψηλότερη ανάλυση.

Ενώ ένας αποκριτικός ιστότοπος είναι ένας σχεδιασμός ιστότοπου που επιτρέπει στον ιστότοπό σας να προσαρμόζεται στο μέγεθος οποιασδήποτε οθόνης στην οποία προβάλλεται. Έτσι, θα μπορούσε να προβληθεί σε επιτραπέζιο υπολογιστή, τηλέφωνο ή tablet κ.λπ. και οι χρήστες δεν θα «παρατηρήσουν καμία διαφορά» στη γενική εμφάνιση του ιστότοπού σας στην οθόνη τους. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε πολλά οφέλη από τη χρήση ενός ανταποκρινόμενου ιστότοπου.

Αυξημένη επισκεψιμότητα από χρήστες κινητών

Μια φορά κι έναν καιρό οι επιχειρήσεις δημιουργούσαν δύο εκδόσεις ενός ιστότοπου. Ένα για χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών και ένα αυστηρά για χρήστες κινητών. Πολλοί το κάνουν ακόμα και σήμερα. Ωστόσο, με τη διαρκώς αυξανόμενη θεαματικότητα από χρήστες κινητών, η ύπαρξη δύο ξεχωριστών εκδόσεων ενός ιστότοπου είναι μια χρονοβόρα και υψηλή πρακτική συντήρησης. Σήμερα, μπορείτε να έχετε μόνο έναν ανταποκριτικό ιστότοπο που είναι έτοιμος για όλες τις συσκευές. Αυτό διασφαλίζει ότι τα άτομα που διατηρείτε θα διατηρήσουν τους θεατές σας από κινητές συσκευές. Και μπορεί επίσης να θυμούνται να επισκέπτονται τον ιστότοπό σας κάποια άλλη στιγμή όποτε αναζητούν υπηρεσίες που προσφέρετε.

Χαμηλότερο Κόστος και Συντήρηση Ιστοσελίδας

Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης ενός ανταποκρινόμενου ιστότοπου είναι: σας προσφέρει χαμηλότερο κόστος συντήρησης σε σύγκριση με την εκτέλεση δύο εκδόσεων ενός ιστότοπου. Ωστόσο, είναι σχετικά ακριβό στην αρχή. Αλλά το μειωμένο κόστος της διατήρησης δύο ξεχωριστών ιστοσελίδων αθροίζεται. Επιπλέον, χρειάζεται λιγότερος χρόνος για τη ρύθμιση. Και είναι πιο εύκολο να διατηρήσετε έναν ιστότοπο με απόκριση από το να διατηρείτε δύο εκδόσεις του ίδιου ιστότοπου.

Σας ελευθερώνει περισσότερο χρόνο για να αφιερώσετε σε άλλους σημαντικούς τομείς της επιχείρησής σας. Και θα μπορούσατε επίσης να προσφέρετε προσαρμοσμένες προσφορές βάσει τοποθεσίας για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Χρειάζεστε ένα μέρος για να ξεκινήσετε, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε προσφορές σχεδιασμού ιστοτόπων που είναι οπτικά ελκυστικές και έτοιμες για όλες τις συσκευές.

Παρέχει απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη

Αυτό είναι μακράν ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της ύπαρξης ενός ανταποκρινόμενου ιστότοπου. Οι ιστότοποι που δεν ανταποκρίνονται συνήθως παραμορφώνουν τον τρόπο εμφάνισης του ιστότοπού σας σε συσκευές όπως κινητά και tablet. Ενώ οι θεατές επιτραπέζιων υπολογιστών μπορεί να μην έχουν πρόβλημα να προβάλουν τον ιστότοπό σας, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τους χρήστες κινητών. Τα κείμενα είναι μπερδεμένα, οι εικόνες δεν ευθυγραμμίζονται και οι χρήστες πρέπει να περιηγηθούν σε ατελείωτες σελίδες αναζητώντας τις πληροφορίες που χρειάζονται. Αυτό δυσκολεύει τους χρήστες να χρησιμοποιούν τον ιστότοπό σας ομαλά και απρόσκοπτα. Έτσι, μετά από μια τέτοια εμπειρία όπως αυτή, πιστεύετε ότι ένας τέτοιος χρήστης θα επέστρεφε στον ιστότοπό σας; Ούτε εγώ το σκέφτηκα. Για να αποφύγετε σενάρια όπως αυτό, θα ήταν χρήσιμο να αξιολογήσετε την ποιότητα του σχεδιασμού του ιστότοπού σας. Τα οφέλη που θα σας προκύψουν μακροπρόθεσμα, θα υπερβαίνουν ό,τι θα ξοδέψετε για αυτό στην αρχή.

Προσαρμόζεται εύκολα σε οποιοδήποτε μέγεθος οθόνης

Ένα άλλο πλεονέκτημα του να έχετε έναν εξαιρετικό αποκριτικό ιστότοπο έτοιμο για όλες τις συσκευές είναι η προσαρμοστικότητά του σε οποιοδήποτε μέγεθος οθόνης. Με ένα σχέδιο σαν αυτό, είστε πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό σας. Και τοποθετεί τον ιστότοπό σας ώστε να εξυπηρετεί απρόσκοπτα νεότερες συσκευές με τις οποίες οι χρήστες χρησιμοποιούν για να σερφάρουν στο διαδίκτυο π.χ. έξυπνα ρολόγια, συσκευές IoT κ.λπ. Ο ιστότοπός σας μπορεί να προσαρμοστεί αυτόματα ώστε να ταιριάζει σε κάθε οθόνη. Και τελικά …

Ένας ανταποκρινόμενος ιστότοπος βελτιώνει τις προσπάθειές σας στο SEO

Οι ανταποκρινόμενοι ιστότοποι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να κατατάξουν ψηλά σε SERP. Η εμπειρία «εστιασμένη στον χρήστη» και το περιεχόμενο υψηλής ποιότητας θα μπορούσαν να αυξήσουν τον χρόνο παραμονής σας. Κάνοντας έτσι τους χρήστες να παραμείνουν μακροπρόθεσμα. Η Google συνιστά ένα μοτίβο σχεδιασμού ιστοτόπων με απόκριση. Επιπλέον, προσφέρει μια καλή εμπειρία χρήστη και βελτιώνει τις προσπάθειές σας στο SEO σε όλες τις πλατφόρμες.

Συμπερασματικά, η ύπαρξη ενός ανταποκρινόμενου ιστότοπου μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα, χρόνο συντήρησης και επίσης να σας βοηθήσει να μετατρέψετε και να διατηρήσετε περισσότερους πελάτες μακροπρόθεσμα.  

Η προβολή της επωνυμίας σας στους υποψήφιους πελάτες σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Καθορίζοντας ξεκάθαρα ποιοι είστε, τι αντιπροσωπεύετε και τι πρεσβεύετε, αυξάνετε τις πιθανότητες να αγοράσουν οι πελάτες σας από εσάς.

 

Η ύπαρξη ισχυρής παρουσίας στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα ενός ιστότοπου, μπορεί να αποτελέσει ώθηση ή χαλάρωση για τη δημιουργία περισσότερων εσόδων. Ναι, η ποιότητα του ιστότοπού σας επηρεάζει τα αποτελέσματα, αλλά ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να τονίσει τη σημασία του να βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν ιστότοπο.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει μια λύση εκεί έξω που θα λειτουργήσει για εσάς. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να πείσετε, δείτε τους κύριους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας να έχει έναν ιστότοπο.

 Αξιοπιστία

Ένας από τους κύριους λόγους που πρέπει να έχετε έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας είναι να αυξήσετε την αξιοπιστία του οργανισμού σας. Οι πιθανότητες είναι ότι υπάρχουν αρκετοί πάροχοι που προσφέρουν παρόμοια υπηρεσία με τη δική σας. Ένας τρόπος για να ξεχωρίσετε είναι να έχετε έναν ιστότοπο που να φαίνεται καλός και να μεταδίδει ξεκάθαρα ποιοτικές πληροφορίες στους καταναλωτές σας.

Χωρίς ιστότοπο, οι άνθρωποι μπορεί να αμφισβητήσουν τη νομιμότητά σας ως επιχείρηση. Το να έχετε έναν ιστότοπο είναι μια ευκαιρία να κάνετε μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση και να παρηγορήσετε τους ανθρώπους ότι είστε πραγματική επιχείρηση.

Brand

Η προβολή της επωνυμίας σας στους υποψήφιους πελάτες σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Καθορίζοντας ξεκάθαρα ποιοι είστε, τι αντιπροσωπεύετε και τι αντιπροσωπεύετε, αυξάνετε τις πιθανότητες να αγοράσουν οι πελάτες σας από εσάς.

Αυτό είναι επίσης κάτι που μπορεί να σας ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές σας. Χωρίς έναν ιστότοπο, μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολο να το κάνετε αυτό, επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούν εύκολα να βρουν ποιοτικές και αξιόπιστες πληροφορίες για την επιχείρησή σας.

Leads

Ίσως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες λόγους για να έχετε έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας είναι επειδή μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε δυνητικούς πελάτες.

Μόλις οι άνθρωποι σας βρουν στο διαδίκτυο, ενδιαφέρονται για το προϊόν ή την υπηρεσία σας και θέλουν να μάθουν περισσότερα, θα ξέρουν πώς να επικοινωνήσουν μαζί σας χάρη στις πληροφορίες στον ιστότοπό σας, που σας δίνουν την ευκαιρία να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Παρόλο που οι ιστότοποι έχουν κόστος, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, έχουν θετική απόδοση επένδυσης (ROI).

 

Organic Traffic 

Μόλις συνδεθείτε και έχετε έναν ιστότοπο βελτιστοποιημένο για SEO, έχετε την ευκαιρία να εμφανιστείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης Google. Αυτό σημαίνει ότι όταν οι άνθρωποι αναζητούν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, υπάρχει πιθανότητα ο ιστότοπός σας να εμφανιστεί στα αποτελέσματα. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να αυξήσετε δραστικά τη βάση των πελατών σας.

Εξοικονόμηση χρόνου + Εξυπηρέτηση πελατών

Πολλές επιχειρήσεις λαμβάνουν κλήσεις από υποψήφιους πελάτες ή υπάρχοντες πελάτες που κάνουν απλές ερωτήσεις σχετικά με την τοποθεσία και τις ώρες λειτουργίας. Εάν χάσετε μια κλήση, ο πελάτης μένει δυσαρεστημένος. Οι κλήσεις μπορούν επίσης να αποσπάσουν την προσοχή του προσωπικού σας από το να εστιάσει στα πιο σημαντικά μέρη της επιχείρησής σας. Ένας ιστότοπος μπορεί να μειώσει αυτές τις κλήσεις και να αυξήσει την εσωτερική παραγωγικότητα. Ταυτόχρονα, βοηθά τους πελάτες να βρίσκουν χρήσιμες πληροφορίες χωρίς να χρειάζεται να καλέσουν, κάτι που τελικά παρέχει μια ολοκληρωμένη καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Ενημερώσεις και Ανακοινώσεις

Δεδομένου ότι ο ιστότοπός σας λειτουργεί 24/7, είναι εύκολο να δημοσιεύετε ενημερώσεις και ανακοινώσεις στους πελάτες σας. Είναι ένας τρόπος να τους κρατάτε ενήμερους για όλα όσα κάνετε. Όταν κάτι είναι ιδιαίτερα σχετικό με αυτά, αυξάνει την πιθανότητα να μπορέσετε να τα πουλήσετε.

Digital Marketing

Εάν σχεδιάζετε να αξιοποιήσετε το ψηφιακό μάρκετινγκ για να αυξήσετε τους δυνητικούς πελάτες σας και να αναπτύξετε την επιχείρησή σας, πιθανότατα θα θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα σε έναν ιστότοπο ή μια σελίδα προορισμού. Για να το κάνετε αυτό αποτελεσματικά, αξιοποιήστε την ιστορική επισκεψιμότητα που κατευθύνεται στον ιστότοπό σας, ώστε να μπορείτε να στοχεύσετε τους πιο εξειδικευμένους πελάτες και να λάβετε την καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI) για τις δαπάνες διαφήμισης. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να ρυθμιστεί αναδρομικά, επομένως είναι καλύτερο να ξεκινήσετε νωρίς τον ιστότοπό σας, ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να προβάλλετε διαφημίσεις αυτήν τη στιγμή.

Οι ιστότοποι έχουν γίνει ουσιαστικοί για τις επιχειρήσεις σήμερα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να δημιουργήσετε ένα αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Μπορείτε να το βελτιώσετε με την πάροδο του χρόνου, αλλά το κλειδί είναι να ξεκινήσετε.